Αγκίστρι | Το νησί με το οποίο θα ψαρώσεις

11 October 2015

Το Καλοκαίρι 2015 έτσι όπως εξελίχθηκε εδώ στην Ελλάδα… δεν ήταν και για πολλά. Καλοκαίρι όμως, κι αν θες να λέγεσαι Έλληνας σωστός, θα βρεις τρόπο να τα αψηφήσεις όλα και να αράξεις το κορμί σου πλάι στο κύμα έστω και για λίγο. Κι εδώ που τα λέμε η δομή της ευλογημένης αυτής χώρας είναι τέτοια που αβίαστα στα φέρνει όλα στο πιάτο.

Μετά απ’όλα τα κοινωνικοπολιτικά μαγειρέματα λοιπόν εμένα το δικό μου καλοκαιρινό πιάτο, για επιδόρπιο φέτος είχε Αγκίστρι. Νησί του Σαρωνικού που σπάζει κόκκαλα. Γιατί; Γιατί από το λιμάνι του Πειραιά μπορείς να βρεθείς εκεί με ιπτάμενο δελφίνι σε μόλις 55 λεπτά -μία που ανέβηκες δηλαδή και μία που κατέβηκες- και με μόλις 14,50€ (για τους πιο χαλαρούς τύπους, υπάρχει και η επιλογή ferry boat με το οποίο το ταξίδι διαρκεί 2 ώρες). Και σα να μη μας έφτανε η εύκολη πρόσβαση, τα νερά που περιβάλλουν το νησί είναι καταγάλανα!

Εγώ για καλή μου τύχη μετά την άφιξή μου στο νησί, και συγκεκριμένα στη Σκάλα Αγκιστρίου, έσπευσα να πάρω το περίφημο λεωφορείο που κάνει το γύρο του νησιού για να αποφασίσω σε ποια παραλία θα λιαστώ, πράγμα όμως που δεν έγινε ποτέ. Πολύ απλά, δεν ήμουν η μόνη που σκέφτηκε να πάει beach hopping…

Σκάλα Αγκιστρίου

Γιατί δεν πειράζει όμως αυτό; Γιατί βρέθηκε ένας απο μηχανής Θεός να μου μιλήσει για την Χαλικιάδα. Παραλία δύσβατη αλλά ονειρική. Παραλία που θα δεις τον greek lover όπως τον έκανε η μαμά του και όχι μόνο… παραλία που θα τη θυμάσαι και θα βγάζεις το Χειμώνα λιγουλάκι πιο εύκολα.

Εξοπλίσου λοιπόν με νερό, φαγητό, βιβλίο, περιοδικό, φωτογραφική μηχανή και κατέβα… (εδώ κολλάει εύκολα και το γνωστό Αν είσαι μάγκας κολύμπα).

Παραλία Χαλικιάδα

Κι αφού λιαστείς με τις ώρες και αποφασίσεις να πάρεις το δρόμο της επιστροφής για το λιμάνι, κάνε μια στάση στην Αλκυόνη. Ταβέρνα με την πιο όμορφη βεράντα και θέα-θάλασσα που έχεις δει. Μη βιαστείς και μη δώσεις σημασία στο τι γίνεται γύρω -including την συμπεριφορά του προσωπικού-.

Δοκίμαστε τον ταμπουλέ κι ότι άλλο σου γυαλίσει!

ταμπουλές

χταπόδι ξυδάτο

μύδια

Και φεύγοντας θα θυμάσαι, το αγκίστρι με το χταπόδι, το χταπόδι και τη Χαλικιάδα, τη Χαλικιάδα και το κατσάβραχο, το κατσάβραχο και τους γυμνιστές, τους γυμνιστές και τη σπηλιά, τη σπηλιά που θα φυλάξει την πιο ωραία ανάμνηση του Καλοκαιριού σου.

αγκίστρι

Αγκίστρι

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply