Καθαρή Δευτέρα #not | Αλευρομουτζουρώματα

30 May 2016

Αλευρομουτζουρώματα | Γαλαξίδι | 14.3.2016

Παρά κάτι Καλοκαίρι… το λες και καιρός να σας πω για το πως πέρασα την Καθαρή Δευτέρα! Πέρασαν άλλωστε μόνο… 2 μήνες και κάτι. Δύο ολόκληροι μήνες, κι αν με γυρίσεις ανάποδα παίζει να πέφτει ακόμη αλεύρι. Όχι δεν ήταν δική μου ιδέα να κυκλοφορώ σαν wanna be μπισκότο εδώ κι εκεί τόσο καιρό, αλλά εκτέλεσα το καθήκον μου ως φίλος και έκανα το χατίρι κολλητού να φάω όσο αλεύρι τρώγεται όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ε αυτό γίνεται κάθε χρόνο στο Γαλαξίδι, Καθαρή Δευτέρα.

Κάθε άλλο δηλαδή παρά για Καθαρή μιλάμε.

Παρένθεση εδώ, τον άνθρωπο που με παρέσυρε να γίνω ζύμη για μπισκότα, τον ευγνωμονώ τώρα που γράφω αυτές εδώ τις γραμμές. Γιατί… δεν ξέρω αν περιγράφεται. Νομίζω οι λιγοστές από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που έβγαλα και διάλεξα να βάλω στο post, τα λένε όλα. Είναι μια τρέλα αυτό που συμβαίνει στο Γαλαξίδι εκείνη την ημέρα, χωρίς όμως να έχει τη μέθη του καρναβαλιού της Ξάνθης ή της Πάτρας. Είναι σαν κάτι πιο… αυθεντικό. Τόσο αληθινή γιορτή λοιπόν, δεν ξανάζησα ποτέ μου! και νομίζω πως δε θα υπάρξω ξανά μέλος πιο μεγάλης παρέας από αυτή, εκείνης της ημέρας.

Τα Αλευρομουτζουρώματα είναι μια γιορτή που θα θυμάμαι και που θα προτείνω σε όσους θέλουν να διασκεδάσουν με την ψυχή τους (αν και φήμες θέλουν το Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας να σπάει κόκκαλα -αυτά του Καρνάβαλου). Αν μέχρι του χρόνου, δεν στερέψει το αλεύρι… θα πάω θάλασσα! :)

ΥΓ: Το Γαλαξίδι έχει κι αυτό τις χάρες του, γραφικό και ήσυχο μέρος, εξού και ξεσπάει όλη η τρέλα μαζεμένη.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply