Κυριακάτικο brunch στο Nice n Easy!

11 October 2015

Είναι Κυριακή πρωί κι ακόμη κι αν δε βγήκες χθες, νιώθεις την κούραση της εβδομάδας να σου ψιθυρίζει πόσο απαράδεκτο είναι που η επιστήμη δεν εφηύρε ακόμη την τηλεμεταφορά. Κι αυτό γιατί, πεινάς, διψάς, εννοείται πως θέλεις καφέ και εννοείται πως στο σπίτι δεν έχεις τίποτα, γιατί το τελευταίο που ήθελες να σου συμβεί το Σάββατο ήταν η επίσκεψη σε super market.

Ξύπνησες όμως. Τι κάνουμε τώρα; Κάνουμε κάτι Nice n Easy.

Φράση που τις Κυριακές πρωί ισοδυναμεί με: Παίρνουμε το κορμί, κι αφού το ντύσουμε και το στολίσουμε, το πάμε στο Κολωνάκι, Ομήρου 60 και σκουφά. Εκεί τα πράγματα είναι απλά -γιατί Κυριακή πρωί δεν είσαι και για πολλά, μην κοιτάς που πάνε τώρα τελευταία και μας τις γεμίζουμε με εκλογές-.

Για καφέ ξέρεις, συνήθειες που δεν αλλάζουν. Για φαγητό όμως; Τι γίνεται που πάντα ψήνεσαι να τα δοκιμάσεις όλα; Πώς να τα κάνουμε εμείς που οι καλο-ή μήπως κακο-μαθημένοι τα θέλουμε όλα; Παίρνεις τον κατάλογο ανα χείρας κι ο χρόνος αρχίζει να μετράει υπέρ της πείνας σου, οπότε τι κάνεις;

Κάνεις δικά σου 2 salmon benedict, έτσι γιατί όπου σταθείς κι όπου βρεθείς τρέφεις μ’αυτά το-ένα- αίσθημα πάθους.

NiceNeasy

Αλλά και 2 eggs benedict, για να μην παρεξηγηθεί το μπέικον με το σολωμό κι έχουμε άλλα…

NiceNeasy

Δυο Huevos Rancheros ή αλλιώς αυγά του γελαδάρη γιατί κατά βάθος σήμερα το πρωί δε θα σε χάλαγε καθόλου να είχες ανοίξει τα μάτια σου στο Μεξικό.

NiceNeasy

Κι επείδη για να εκτιμήσεις σωστά το αλμυρό, το θέλεις το γλυκό σου, παίρνεις και ένα French Toast με μπανάνα για να εξασφαλίσεις τις βιταμίνες B και C σου.

NiceNeasy

Ήσουν όμως σε δίλημμα, τι είναι πιο θρεπτικό, η μπανάνα ή η quinoa; Κι έτσι δε μπορεί να λείπει απ’το τραπέζι μια μικρή στίβα pancakes φτιαγμένη από αυτό το δημητριακό. Βλέπεις, γίνεται η καταστροφή αλλά… γίνεται σώστα!

NiceNeasy

Αυτά… αν είσαι με 3 φίλους σου όπως ήμουν εγώ, γιατί αλλιώς το 40άρι που κοστίζουν όλα τα παραπάνω μπορεί να σου πέσει κάπως “βαρύ”. Δοκίμαστε το πάντως γιατί είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής του… πρωινού στο κρεβάτι!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply