Με την 1η ματιά

4 June 2015

Με την πρώτη ματιά. Μ’αυτήν αποφάσισα σήμερα τι θα δω στο cinema και μόλις ξάπλωσα το κορμί μου και φέρνω στο μυαλό τις σκέψεις που μου δημιούργησε η ομώνυμη ταινία. Μάλιστα όχι πουθενά τυχαία… βρέθηκα για πρώτη φορά (πολλές οι πρωτιές απόψε!) στο Τριανόν, το γνωστό (και θερινό!) cinema. Θερινό ναι. Δηλαδή… cinema cabrio για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ξέρω δεν φαίνεται καλά, αλλά έκανα μια φιλότιμη προσπάθεια για να το φωτογραφίσω και να σας το δείξω:

trianoncinema

Η οροφή ανοίγει μόλις το φως το επιτρέπει και έτσι βρίσκεσαι να παρακολουθείς έργα κάτω απ’ τα αστέρια. Έτσι βρέθηκα κι γω να μαθαίνω για την ιστορία του τυφλού Leonardo, που κάθε άλλο παρά στενοχώρια μου προκάλεσε (μ’αυτή την εντύπωση πήγαινα βλέπετε…). Κι αν δεν ήταν για το LGBTQ μάθημα που έλαβα πρόσφατα χάρη στα Young Lions ίσως να μην είχα εκτιμήσει τόσο το story (δε σας τα έχω πει ακόμη αυτά, θα σας τα πω κάποια στιγμή).

Η συγκεκριμένη ταινία που δικαιολογημένα είναι και βραβευμένη, είναι η καλύερη απόδειξη που έχω δει ως τώρα για το ότι η αγάπη δεν γνωρίζει φύλλα, δεν διαχωρίζει τον άντρα από τη γυναίκα, ούτε το κορίτσι από το αγόρι. Η αγάπη απλά υπάρχει. Υπάρχει ακόμη κι αν δεν έχεις δει ποτέ το πρόσωπο του ανθρώπου που αγαπάς.

Και όχι τώρα δεν είμαι απλά ένα συναισθηματικό-ρομαντικό κοριτσάκι, δείτε και μόνοι σας και το συζητάμε! :)

ΥΓ: Μην ξεχνάτε ότι στο Τριανόν βλέπετε κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ταινία, 2 άτομα με ένα εισιτήριο!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply