Πρεμιέρα στις… Νύχτες Πρεμιέρας!

26 September 2015

Έχει και τα καλά του να σηκώνεις το βλέμμα στο ημερολόγιο και να αντικρίζεις το 23 με επικεφαλίδα «Σεπτέμβριος»… μιας κι οι Νύχτες Πρεμιέρας είναι και φέτος εδώ να γεμίσουν καρέ-καρέ τις νύχτες αλλά και τις ημέρες μας αυτή τη φορά.

Κι όπως είναι αναμενόμενο, αυτό το μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας δεν μπορεί παρά να κάνει πρεμιέρα, σε ένα πολύ ωραίο χώρο, με πολύ ωραίο κοσμό και μια πολύ ωραία ταινία! Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε όλοι εμείς οι προσκεκλημένοι, την περασμένη Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής να αναμένουμε με ανυπομονησία –το λες και λαχτάρα- να εκτεθούμε στην νέα ταινία του P. Sorrentino, Youth.

Ήταν 118 λεπτά με τα πάνω τους και τα κάτω τους, με το καλό πως τα πάνω ήταν πολύ υψηλά και τα κάτω όχι τόσο χαμηλά. Μου άρεσε ο M. Caine, μου άρεσε που ταξίδεψα στις Άλπεις, καταπληκτικά τοπία, ιδανική επιλογή για το έργο, μου άρεσε η πλοκή… δυνατή αρκετά ώστε να σε βάλει σε σκέψεις… να σε κάνει να σκεφτείς πως η ζωή περνάει και χάνεται, πως η ωρίμανση έρχεται με την αύξηση των ετών κι αν αργήσει πολύ τότε υπάρχει θέμα, κι άλλα πολλά πολλά. Νομίζω πως τα ερεθίσματα είναι τόσα, κι ο καθένας τα μεταφράζει υποκειμένικα σε βαθμό που πιστεύω πως κανείς από όλους όσοι είδαμε την ταινία, δεν έφυγε με την ίδια σκέψη με κάποιον άλλο. Ωραίος λοιπόν ο Sorrentino, θεατρικός όπως άκουσα να λένε συνοδεία ποτού κάποιοι προσκεκλημένοι κι αυτή τη στιγμή που σας γράφω ετοιμάζομαι να δω το La Grande Bellezza, το καλύτερό του έργο απ’ ότι κατάλαβα, για να δούμε!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply