Το Cabezon & το Καλοκαίρι

1 May 2015

Στο δρόμο για το πιο κοντινό Σαν Φρανσίσκο του χάρτη, πέρασα πριν λίγο καιρό έξω από ένα νεοκλασικό στην Κεραμείκου -αυτό που βρίσκεται στο νούμερο 110 για την ακρίβεια- που μου τράβηξε την προσοχή. Θες ο κόσμος του που φαινόταν να απολαμβάνει την πιο… υγιή διασκέδαση; Θες τα φώτα του; Μπορεί να ήταν και τα ψιλά παράθυρα που δε σ’αφήνουν να δεις καλά-καλά μέσα, πάντως κάτι έπαιξε ένα προκλητικό παιχνίδι με την περιέργειά μου.

Λίγες ημέρες αργότερα λοιπόν που βρέθηκα στην περιοχή σε αναζήτηση αλκοόλ ήξερα που να πάω. Στο λεπτό έγινα ένα με τον νεανικό χαμό του, το χέρι μου αγκάλιασε την παγωμένη μπύρα και τα τύμπανά μου χόρευαν στην αλα Cabezon μουσική. Διασκέδασα τόσο που αν δεν ήταν το μετρό το μέσο για το σπίτι, μπορεί και να μην έφευγα ποτέ από εκεί μιας και… η μπύρα σερβίρεται σε πολύ φυσιολογικές τιμές :)

Ξαναπήγα λοιπόν και το σίγουρο είναι πως θα ξαναπάω, αφού αυτή τη φορά η έκπληξη ήταν ακόμη καλύτερη! Ψάχνοντας να βρω που θα καθίσω, εντελώς τυχαία οδηγήθηκα στην αυλή του μαγαζιού, που εκείνη την ώρα φάνταζε στα μάτια μου σαν όαση. Χαλίκι, πράσινο, παλιακά τραπεζάκια και καρέκλες, φώτα του καλοκαιριού και όλος ο ουρανός δικός μας! Βέβαια είχαν σκεφτεί κι άλλοι να βρεθουν εκεί, και τα πράγματα ήταν κάπως…παρεΐστικα. Οπότε αν δεν έχετε διάθεση για γνωριμίες, μην προτιμήσετε το μεγάλο ξύλινο τραπέζι αλλά ένα από τα μεμονωμένα του χώρου. Αν πάλι βγείτε με όρεξη, πιάστε μια θέση εκεί από νωρίς!

Θα εκτιμήσετε κάθε μπουκιά του φαγητού κι ακόμη πιο πολύ τον σερβιτόρο όταν σας φέρει το λογαριασμό.

Ουφ δε χαίρεστε λίγο που το Καλοκαίρι ξεκίνησε; Τι; Δε τα μάθατε; Ξεκίνησε 1 μήνα νωρίτερα!

ΥΓ: Όπως με ενημερώνουν από το control, Cabezon σημαίνει ξεροκέφαλος. Τυχαία η συμπάθεια μου προς το μαγαζί;

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply