145 λεπτά Kurt Cobain

15 August 2015

Βγήκε το ντοκιμαντέρ της Amy Winehouse, το είδατε; Εγώ όχι ακόμη, αλλά θα το κάνω σύντομα. Ήμουν στο Λονδίνο την εποχή των τελευταίων…. δρώμενων της ζωής της και έχω την περιέργεια να δω αν θα έχει σκηνές από εκεί και ποιες. Στο μεταξύ όμως, είχα την τύχη να βρεθώ στην μία και μοναδική προβολή του ντοκιμαντέρ της ζωής του Kurt Cobain, Montage of Heck, στο αγαπημένο θερινό cinema του Φλοίσβου. Μπορεί να πέφτει λίγο μακριά, τι κι αν έκανα μία με μιάμιση ώρα να βρεθώ εκεί, η ωραία ατμόσφαιρα σε ανταμείβει και με το παραπάνω!

Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο η συγκεκριμένη προβολή, επέτρεπε στην ατμόσφαιρα να διατηρείται ωραία και τα 145 λεπτά, μιας και είναι κάπως hardcore το περιεχόμενο αλλά όταν βγήκα από το cinema, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως και θα το ξανάβλεπα και θα το πρότεινα… Μαθαίνεις πράγματα και θάματα για τη ζωή του Cobain, από την αρχή ως το τέλος. Βρήκα απίστευτο το πόσο δύσκολη εφηβεία είχε, πόσο είχε επηρεαστεί από τα σκηνικά των γονιών του αλλά και κάτω από ποιες συνθήκες αποφάσισε ο ίδιος αργότερα να γίνει πατέρας. Απίστευτο και παράλληλα σοκαριστικό.

Κι όπως διάβασα στο βιβλίο The Art Of Creative Thinking {Rod Judkins}:

In obscurity, Cobain revelled in the thrill of finding his own voice, of creating new language to speak to the world with. He experimented with guitar and vocal techniques for the sheer hell of it. Often homeless, he claimed he sometimes resorted to living under a bridge. It was a fraught but exciting time. He was discovering what to say and how to say it. There was no pressure. He had all the time he needed to experiment and discover who he was and wanted to express.

Κι μετά από την τόση προσπάθειά του… Cobain came to realise that his anonymity had been precious, γιατί το βάρος της φήμης έμπαινε εμπόδιο στην παραγωγικότητά του.

Για δείτε το κι εσείς να το συζητήσουμε! Στο μεταξύ…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply