Σε αναζήτηση του καλύτερου brunch της πόλης

29 November 2014
brunch

Θα δεχόμουν επισκέψεις από την επαρχία (πολύ αρνητική αύρα έχει αυτή η λέξη) και έπρεπε να δείξω πως διασκεδάζουμε εμείς εδώ οι Αθηναίοι. Μεταξύ μας; Iδέα δεν έχω. Ούτε Αθηναίο θεωρώ τον εαυτό μου –επαρχία forever ρε!- και ούτε έχω γυρίσει-μυρίσει τόσο πολύ ώστε να ξέρω. Ε λοιπόν, είπα να το πιάσω απ’το φαί, που –νόμιζα- θα ήταν πιο εύκολο. Τι πιο πιασάρικο λέω, θα πάμε για brunch –παίζει να είναι κι ό,τι κατάλοιπο έχει μείνει από τη λονδρέζικη ζωή μου-. Σκέφτηκα ότι είναι ό,τι πρέπει, για μετά το ξενύχτι, που δε θα έχουμε ούτε καφέ –ούτε κουράγιο- να φτιάξουμε στο σπίτι… Το μόνο που θα πρέπει είναι να φέρουμε τα κορμιά μας on time σε ένα μέρος, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;

Ρώτησα λοιπόν. Ρώτησα αρχικά το Google, τόσο απλά: «Ποιο είναι το καλύτερο brunch της Αθήνας», κι όπως θα δείτε και μόνοι σας, είναι 5-6 για να μην πω 8 τα must-visit που προκύπτουν. Καλά ως εδώ, μα ποιος θα μου πει ποιο είναι πραγματικά το καλύτερο για να μην πειραματίζομαι; Station zwei, οι φίλοι και οι γνωστοί. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε το main θέμα συζήτησης στη δουλειά είναι το «Που θα φάμε;» -όχι δεν είμαστε όλοι παχύσαρκοι εκεί που δουλεύω-. Το φέραμε από εδώ, το πήγαμε από εκεί, έφτασα να βρίσκομαι μεταξύ 2-3 επιλογών ώσπου αποφάσισα να κλείσω τραπέζι στο Nixon. Να κλείσω ναι, αυτό να κάνετε κι εσείς αν αποφασίσετε να φάτε, εεεε να πάτε ήθελα να πω. Και για να μην ψάχνετε 210-346-2077, Κυριακές μετά τη 1 το μεσημέρι.

Φτάσαμε εκεί και… δε θα σας τα πολυλογήσω τώρα που φτάσαμε στο καλύτερο. Ωραίος ο χώρος, μου είχαν πει πως είναι κάπως σκοτεινό, είναι όντως άλλα όχι σε βαθμό που δε βλέπεις να φας, οπότε μια χαρά. Έχει ωραία, άνετα τραπέζια, ειδικά στο κέντρο ένα το ζηλέψα, και έχει και πολύ δημοφιλές bar -νομίζω εκεί κάπνιζαν κιόλας-, αλλά πρέπει να πω πως εύκολα σου έρχεται να πάρεις μέρος στη συζήτηση των δίπλα τόσο κοντά σου που είναι. Διάλεξα εύκολα από το bruch menu, Scandinavian poached eggs it was κι ακόμη προσπαθώ απεγνωσμένα να μαζέψω την τελευταία στάλα σως –άδειασε κάπως γρήγορα το πιάτο, θα’θελα λίγο παραπάνω-. Ενώ το New Orleans Po Boy sandwich που προσγειώθηκε δίπλα μου συχνά μου αποσπούσε την προσοχή, ε μα….

Οι υπόλοιποι της παρέας τίμησαν τις σαλάτες και τα burger και νομίζω πως όλοι μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. All in all, συνοδεία καφέ, πλήρωσα…κάτι όχι παραπάνω από 13-14€. Φεύγοντας είδα στην διπλανή αίθουσα να τρώνε επίσης, ενώ παράλληλα έβλεπαν Simpsons όμως. Να ένας λόγος για να ξαναπάω. Ωστόσο μετά το gallop, επόμενη μου στάση για brunch θα είναι το New Hotel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply