2 νύχτες σε Airstream. Στην Παύλιανη. Σε φάρμα. Whaaaaa?

25 March 2017
πάρκο αναψυχής παύλιανη

Μέχρι πριν από λίγο καιρό αγννοούσα πλήρως την ύπαρξη της Παύλιανης. Δεν είχε τύχει να ακούσω γι’ αυτήν ποτέ κι όμως πρέπει να πρόκειται για έναν από τους top χειμερινούς προορισμούς (θα ‘ναι που δεν έχω πάει ποτέ και στη Λαμία!). Λίγο πιο κάτω από την Αράχωβα την τοποθετώ στη λίστα.

Πώς έτυχε τώρα να βρεθώ εκεί κανείς δεν ξέρει :P Και λέω έτυχε γιατί μια τύχη την θέλεις… ειδικά αν επιλέξεις να μείνεις στην Vasilikia Mountain Farm & Retreat. Ένας άλλος κόσμος που βρίσκεται μόλις λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα.

Η τύχη μου με έσπρωξε στο Airstream, ένα… τροχόσπιτο! Στον πιο “μικρό” και ιδιαίτερο χώρο φιλοξενίας της φάρμας που όμως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απ’όλα τα άλλα όμορφα και ζεστά σπιτάκια της φάρμας, παρά μόνο λίγο χώρο ίσως. Το τροχόσπιτό μας λοιπόν, το σπίτι μας για 2 βράδια ήταν κάπως έτσι από μέσα:

Και κάπως έτσι απ’έξω (τα ‘χαμε και τα λαμπιόνια μας):

Το πρωινό μας περίμενε σε ένα διπλανό σπιτάκι που κάθε του γωνιά αιχμαλώτιζε το βλέμμα σου για… αρκετή ώρα.

Κι αφού γέμισαν οι μπαταταρίες, ξεκίνησε η εξερεύνηση. Αρχικά εκ των έσω. Να μια πανοραμική θέα της (μισής μόνο) φάρμας (τις βλέπεις τις πάπιες και τις χήνες που αλωνίζουν ελέυθερες έτσι;):

Και δεν ήταν οι πάπιες κι οι χήνες οι μόνες που αλώνιζαν. Ήταν κι οι κότες, που τις πας τις κότες;

Κι αφού λοιπόν περάσαμε απ’ όλα τα ζωάκια, το θερμοκήπιο, την παιδική χαρά, φύγαμε για Παύλιανη. Στο δρόμο μας περίμεναν μέχρι και άγρια άλογα ενώ το τοπίο ήταν ντυμένο αποκλεστικά και μόνο έλατα. Μέχρι εκεί που μπορούσες να δεις.

Το χωριό είχε μια γλυκιά μελάγχολία.

Την οποία έσπαγαν όμως οι πολύ χαριτωμένες ζωγραφιές που έβλεπες σε κάθε γωνιά της Άνω αλλά και της Κάτω Παύλιανης. Δεν υπήρχε ντενεκές που να μην είχε πάνω του ένα αστείο σκιτσάκι ενώ πάμπολλα ήταν τα σημεία που έπιαναν το χαμόγελό σου απροετοίμαστο. Οι στήλοι της ΔΕΗ, σωλήνες σε τοίχους κι ένα σωρό άλλα σημεία είχαν ντυθεί με ευχάριστες νότες.

Κι τώρα που είπα νότες, η  γέφυρα-πιάνο (παίζει μουσική όταν στέκεσαι πάνω της!) που βλέπετε παραπάνω είναι η είσοδος στο Πάρκο Αναψυχής της Παύλιανης. Για κανένα λόγο δεν πρέπει να παραλήψει κανείς να το περπατήσει αν βρεθεί εκεί κοντά. Με πρωτοβουλία ιδιωτών που δεν έχουν να κάνουν με το “δήμο”, το πάρκο είναι κι αυτό μια ζωγραφιά. Έχει αστείες επιγραφές, κούνιες πλάι στο ποτάμι, αιώρες πάνω από αυτό, μια ψησταριά… γουρουνάκι! ένα ψυγείο με βιβλία γνωστό και ως “πολιτιστικό κέντρο” και διάφορα άλλα που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Pavliani_parkoΤην προτείνω την Παύλιανη για μια σύντομη διαφυγή από τον καθημερινότητα μακριά από οθόνες και επαφή με ανθρώπους, αυθεντικούς!

Α και στην επιστροφή μην ξεχάσετε μια στάση στο χάνι της Γραβιάς έτσι για την ιστορία κι ένα σουβλάκι στο Κτελ Λειβαδιάς, στου κύριου Χρήστου, έτσι για… το δρόμο!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply