ΕΦΑΓΑ

Feyrouz: Οι άνεμοι της Αιόλου, σε σπρώχνουν Ανατολή!

March 5, 2016
Feyrouz

Δύο χρόνια ύπαρξης κοντεύει να συμπληρώσει το Feyrouz, αυτό το μαγευτικό μαγαζάκι που βρίσκεται Καρόρη 23 & Αιόλου, κι εγώ ως τώρα δήλωνα απούσα. Μιλάμε για περισσότερες από 600 απουσίες, δηλαδή για περισσότερα από 600 λαχματζούν “χαμμένα”! Πραγματικά δεν ξέρω πως θα αναπληρωθεί τόσος χρόνος… ή που θα κατσικωθώ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και θα ξεκινήσω τις εντατικές γευσιγνωσίες ή το χάος.

Τι μαγαζί είναι όμως το Feyrouz, τι είναι το λαχματζούν; Από τη σύγχυση ξέχασα τις συστάσεις!

Εκτός από το ότι είναι το νούμερο ένα μαγαζί που θα σου έρχεται στο μυαλό κάθε φορά που θα γυρνάς πεινασμένος στο κέντρο της πόλης… ναι ακόμη και μετά τα ψώνια στην Ερμού, εκεί που θα’σαι αγανακτισμένη που δε σου μπήκε εκείνο το μπλουζάκι, τον καημό σου θα τον πνίγεις σε θάλασσα από ανατολίτικα μυρωδικά με βάρκα τη λεπτή χειροποίητη πίτα, φτιαγμένη από τα χεράκια της κυρίας Feyrouz! Σώζει ζωές σας λέω!

Ποιός θα το πίστευε ότι μπορούν να αναπαραχθούν αυθεντικές ανατολίτικες γεύσεις μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, κι όμως… με αληθινό μεράκι γίνεται. Αυτό είναι το μυστικό της συνταγής της κυρίας Feyrouz, που φτιάχνει το πιο νόστιμο λαχματζούν που έφαγες ποτέ, μια πίτα με μοσχαρίσιο κιμά, λαχανικά ή ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά.

Άλλο να στο λέω κι άλλο να το τρως! Φυσικά δε λείπουν και τα extra από το μενού, τα οποία μπορείτε να δείτε όλα εδώ για να μη σας τα πολυλογώ άλλο, μιας κι αυτό που ήθελα να πω το είπα, οι ανέμοι της Αιόλου από εδώ κι πέρα, μας ταξιδεύουν Ανατολή!

Δευτέρα με Πέμπτη: 12:00 π.μ. – 10:00 μ.μ. ή Παρασκευή με Σάββατο: 12:00 π.μ. – 11:00 μ.μ., όποτε κι αν επιλέξετε να κάνετε την επίσκεψη σας, οι γιοι κι ο σύζυγος της Feyrouz θα σας σκλαβώσουν με την εξυπηρέτηση και το χαμόγελό τους!

Ξέρω ήδη ότι την επόμενη φορά, θα δοκιμάσω το Ζάαταρ! Α κι όλα αυτά, με 3 ευρώ και κάτι 😉

You Might Also Like