ΕΙΔΑ

Χριστουγεννιάτικη Αναμέτρηση

December 25, 2020
xristougenna

Τι κάνετε;  Χρόνια Πολλά & Καλά!

Μέρα γιορτινή σήμερα -παρά τα όσα συμβαίνουν- δεν παύουν να γιορτάζουν όσοι λέγονται Χρήστος & Χριστίνα αλλά και γενικά να υπάρχει ένα πάρε δώσε ευχών για καλή ζωή. Κοντοστάθηκα μια στιγμή λοιπόν να σκεφτώ σε ποιους θα τηλεφωνήσω και θα στείλω μήνυμα. Σκέφτομαι, υπάρχει κι εκεί μια κάποια ιεραρχία άραγε; Θέλω να πω, να, στο πόσα αισθάνομαι για ‘σένα, ώστε να αποφασίσω με τι τρόπο θα επικοινωνήσω μαζί σου. Σοβαρό. Βαθύ. Έτσι δεν είναι;  Κουβαλάει κι αυτό την αλήθεια του.

Δε θα μπω στη διαδικασία να συμπεριλάβω στη σκέψη αυτή και τις εξαιρέσεις του… σου τηλεφωνώ γιατί πρέπει κι ας μην αισθάνομαι. Εκεί θα γίνει περίπλοκο. Υπάρχουν κι αυτές όμως και θα εθελοτυφλούσαμε αν δε το παραδεχόμασταν έστω και κρυφά μέσα μας.

Τα σκέφτηκα αυτά λοιπόν και τσουπ τρύπωσε στο μυαλό μου ένα ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσα την προηγούμενη εβδομάδα.  Μου έστειλε μια φίλη μου, ξέρετε πως κάποιος γνωστός της, για την πτυχιακή του μπλα μπλα. Μια φορά αν έχει κάνει κανείς πτυχιακή στη ζωή του, κάτι τέτοια τα συμπληρώνει στο λεπτό ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Έλεγε λοιπόν μία από τις ερωτήσεις “οι άνθρωποι των οποίων τη γνώμη λαμβάνω υπόψη θεωρούν…”, σκαλώνω λίγο γιατί άρχιζαν να γυρίζουν φιγούρες διάφορων ατόμων στο μυαλό μου. Κάθε μία είχε από πάνω της και μια φωτεινή επιγραφή να αναβοσβήνει “λαμβάνω τη γνώμη σου υπόψη μου”; Αχ αυτά τα διλήμματα.

Απάντησα, πήγα παρακάτω. Δεν πρόλαβα να ξαποστάσω και να σου πάλι, “οι άνθρωποι που είναι σημαντικοί για εμένα θεωρούν…”, ξανά το scrolling στο μυαλό μου και να ‘μαι να αποκαθηλώνω “πρώην” σημαντικούς και άλλους να τους αναγάγω. Παράλληλα, προσπαθώ να σκεφτώ αν αυτή η ερώτηση στην πραγματικότητα ταυτίζεται με την προήγουμενη. Οι άνθρωποι των οποίων λαμβάνεις τη γνώμη τους υπόψη, είναι και αυτοί που θεωρείς σημαντικούς ή μπορεί να διαφέρουν; Για σκεφτείτε το γιατί έρχεται η τρίτη στη σειρά ερώτηση “οι άνθρωποι που επηρεάζουν τη συμπεριφορά μου θεωρούν”… εκεί σκάλωσα, κάποιος άγγιξε ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι του εσωτερικού  μου κόσμου. Μάλιστα το ερώτημα έγινε ακόμη πιο σύνθετο μόλις σκέφτηκα και την αρνητική χροιά της ερώτησης όπως, ποιοι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να με νευριάζουν. Βασικά, τους επιτρέπω εγώ να με νευριάζουν όπως θα έλεγε κι ένας καλός μου φίλος. Ό.τι ήθελα να πω μ’αυτό το ποστάκι το είπα θαρρώ.

Σπουδαία χρονιά το ’20 για εμένα. Ανακάτεψα την τράπουλα και μοίρασα για πρώτη φορά. Έχει άλλη αίγλη το παιχνίδι από αυτή τη θέση και δε θέλω να αλλάξω. Θέλω μόνο να μάθω δίνω το καλό χαρτί εκεί που αξίζει. Αυτό θα ευχηθώ να πετύχει και κάθε ένας από εσάς! Υγεία & Χαρά!

You Might Also Like